Stinas Kyckling





Skulle häromdagen köpa färsk hel kyckling men det fanns inte, kollade runt i frysdiskarna och såg Stinas kyckling
och tänkte det ska jag testa, den har ju alltid funnits men glömt om den var bra. 1,1kg som från fryst till färdiglagad 60 minuter i 175 grader.

Så här är mitt recept på Stinas kyckling

1pkt Stinas kyckling
1pkt strimlad bacon
1st skivad stor morot
2dl gröna ärtor
1st skivad gullök
50g klyftade champinjoner
1st tärnad röd paprika
100g smör
2dl vit vin
salt
Svartpeppar

Lägga alla grönsaker i botten i en ungsfastform. Lägg på kycklingdelarna på grönsakerna krydda med salt, pepparen och slå på vinet. Klicka ut smöret över och grädda i ugnen 175 grader i 60 minuter.

Det smakade otroligt gott, kycklingen var saftig och mör, kan varmt rekomendera denna rätt, enkel och snabb rätt som i stort sätt sköter sig själv.



Kommentarer :

#1: Ullis

Har ätit just Stinas idag. :)

skriven
#2: Fröken Dill

Oj, Stinas kyckling har jag not inte ätit sedan jag bodde hemma hos mina föräldrar. Konstigt, för jag minns den som god och lättlagad. Ibland är man kanske lite föör ivrig att laga allt från grunden?

skriven
#3: Mårtenssons kök

Vi har också provat på att piffa till den där Stina med bl.a grädde och coctailtomater i formen, minns att det gick väldigt väl hem. Och visst är det smidigt att ha på lut när ork, tid och inspirationen tryter:)

skriven

Kommentera inlägget här :