För ett tag sen skrev jag om lågtemperaturstekning och dess fördelar klicka här för att komma till inlägget.
Så här får ni ett recept på lågtemperaturstekt skinkstek som blir så saftig och mör så den nästan smälter i munnen.
1kg skinkstek
1msk torkad timjan
1msk torkad dragon
1msk torkad rosmarin
10st vitpeparkorn
1st vitlöksklyfta
3tsk flingsalt
Deodoriserat kokosfett till att steka med.
Värm ugnen till ca 90 grader
Ta fram steken i rumsvärme två timmar innan den ska tillagas, för det är bättre att tillaga kött som är rumstempurerat. Mortla alla ingridienserna förutom köttet och fettet. Gnid in köttet med kryddblandningen ordentligt. Smält kokosfettet i en ordenligt varm stekpanna eller stekgryta, Bryn köttet runt om. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. ställ in den på 70 grader om det är en digitaltermometer. Sätt in steken i ugnen och när steken är 70 grader ta ut den och linda in den i aluminiumfolie och låt vila i 20 minuter. Nu har ni en otroligt god stek som ni kan njuta av tillsammans med en god sås och era favorit tillbehör.
Åh, köpte ju skinkstek häromdagen, detta ska absolut prövas! Ungefär hur lång tid tar ugnstillagningen tro?
skrivenTips på sås som passar bra till? Just kött och såskombinationer är något som jag fortfarande känner mig som något av en nybörjare på... :)