
Hittade ett recept på en pizzabotten som vi inte testat. Smaken var okej men tyckte konsistensen var alldeles för torr, vet inte vad som blev fel. Men på den la vi på gårdssalami tryffel från familjen Subissatis.
Lite historik
Giancarlo Subissati grundade sin tillverkning 1963 med en idé som är lika enkel som genial; "Vi skall gå tillbaka till grunden i receptur och vi skall bara använda råvaror från Marema och då endast de som uppfyller våra kriterier om djurhållning och foder."Envishet och småskalighet har gjort att de idag har en unik gårdstillverkning. Subrissati har endast 450 kvadratmeters tillverkningsyta i det sagolikt vackra Maremar i Toscana. Gården med tillverkning ligger på 480 meters höjd över havet och kan dra nytta av de salta havsvindar som skapar perfekta förutsättningar för deras tillverkning.
Idag driver Giancarlos son Riccardo tillverkningen efter den princip som hans far bestämde; Sal, vento del mare e tempo - salt, havsvinden och tid - det är vad som skapar den perfektion vi eftersträvar och har. En perfektion som blev belönad med det italienska priset "il Glosario award år 2005 i Verona"
Källa http://www.gourmetgruppen.se/
Pizzabotten
Ingredienser:
4 ägg
4 msk vatten
2 dl kokosmjöl
4 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk oregano
1 tsk salt
Gör så här
Vispa ägg poröst. Rör i vatten. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan i. Kavla ut på en plåt. Använd plastfilm mellan då degen är kletig. Tilllaga 7 min 200 grader.
Fick en länka på orginalreceptet från http://mariannslchf.se/marianns-variant-av-lchf-pizza/ Ska testa det igen.
Tomatsåsen
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1st Würzl sockerfri buljong, EKO (LCHF butiken)
Salt och svart peppar
Fräs lök och vitlöken i oljan. Slå på tomaterna och buljongen. Låt sjuda i 15 minuter, mixa den med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Lägg på tomatsåsen på bottnarna, sen strö på ost (jag gillar en lagrad prästost) Lägg på tryffelsalami och tunnskivad gullök. och toppa med buffelmozzarella. Baka av tills osten har fått fin färg i 225 grader.
Men till sist ni får gärna pröva receptet på pizzabotten och höra av er om det funkar för er ta annars ett recept som ni tycker om.
Det är det receptet som jag tycker har blivit bäst hittills av de pizzabottnar jag testat. Kanske går att ha i lite mer vätska i smeten för att det inte ska bli torrt. Jag tänkte göra pizza till helgen, få se om jag ska experimentera lite eller om jag kör samma recept igen.
skrivenHa en trevlig kvälll!