Pizza med tryffelsalami

Hittade ett recept på en pizzabotten som vi inte testat. Smaken var okej men tyckte konsistensen var alldeles för torr, vet inte vad som blev fel. Men på den la vi på gårdssalami tryffel från familjen Subissatis.

 

 

 

Lite historik
Giancarlo Subissati grundade sin tillverkning 1963 med en idé som är lika enkel som genial; "Vi skall gå tillbaka till grunden i receptur och vi skall bara använda råvaror från Marema och då endast de som uppfyller våra kriterier om djurhållning och foder."Envishet och småskalighet har gjort att de idag har en unik gårdstillverkning. Subrissati har endast 450 kvadratmeters tillverkningsyta i det sagolikt vackra Maremar i Toscana. Gården med tillverkning ligger på 480 meters höjd över havet och kan dra nytta av de salta havsvindar som skapar perfekta förutsättningar för deras tillverkning. 
Idag driver Giancarlos son Riccardo tillverkningen efter den princip som hans far bestämde; Sal, vento del mare e tempo - salt, havsvinden och tid - det är vad som skapar den perfektion vi eftersträvar och har. En perfektion som blev belönad med det italienska priset "il Glosario award år 2005 i Verona"

Källa http://www.gourmetgruppen.se/

Pizzabotten

Ingredienser:
4 ägg
4 msk vatten
2 dl kokosmjöl
4 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk oregano
1 tsk salt

 

Gör så här
Vispa ägg poröst. Rör i vatten. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan i. Kavla ut på en plåt. Använd plastfilm mellan då degen är kletig. Tilllaga 7 min 200 grader.

Fick en länka på orginalreceptet från http://mariannslchf.se/marianns-variant-av-lchf-pizza/ Ska testa det igen.

 

Tomatsåsen

300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1st Würzl sockerfri buljong, EKO (LCHF butiken)
Salt och svart peppar

Fräs lök och vitlöken i oljan. Slå på tomaterna och buljongen. Låt sjuda i 15 minuter, mixa den med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Lägg på tomatsåsen på bottnarna, sen strö på ost (jag gillar en lagrad prästost) Lägg på tryffelsalami och tunnskivad gullök. och toppa med buffelmozzarella. Baka av tills osten har fått fin färg i 225 grader.

Men till sist ni får gärna pröva receptet på pizzabotten och höra av er om det funkar för er ta annars ett recept som ni tycker om.

 

 

 

 

 

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

Det är det receptet som jag tycker har blivit bäst hittills av de pizzabottnar jag testat. Kanske går att ha i lite mer vätska i smeten för att det inte ska bli torrt. Jag tänkte göra pizza till helgen, få se om jag ska experimentera lite eller om jag kör samma recept igen.

Ha en trevlig kvälll!

skriven
#2: Jimmie

Måste testa igen för det lät som ett bra recept.

skriven
#3: Maria

Detta recept har jag inte prövat. Ska ha "pizzagäster" i helgen och kanske ska pröva detta. Det receptet jag tidigare gjort är lite "omelettig" i smaken .. =)

skriven
#4: Henrik - Allt om LCHF

Den som kommer på ett bra recept till "pizzabotten" LCHF kommer ha min eviga tacksamhet!

skriven
#5: Mia-Marie

Detta är en bra pizzadeg man byter bara ut vanligt vetemjöl mot det mjöl man vill använda istället och mjölken mot ris/soja eller havredryck - olja eller mjölkfritt smör (kokos) För dom som tex. är allergiska som oss eller kör LCHF



Det här behöver du…



Pizzadeg:

4 dl vetemjöl (byt ut mot glutenfritt mjöl)

0,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

50 gram smör (byt ut mot mjölkfritt eller olja)

1,5 dl mjölk (byt ut mot ris/soja/havre dryck)



Fyllning:

1 paket krossade tomater, gärna smaksatt med örter

200 gr färska champinjoner

1 paprika

kalamataoliver

riven ost



(byt ut mot grönsaker man tål eller tycker om)



Gör så här…



1. Blanda först mjöl, salt och bakpulver tillsätt sedan tärnat smör och mjölken. Arbeta ihop till en deg. Degen blir seg och lite kletig. Jag använder två bakplåtspapper, ett under degen och ett över när jag kavlar ut den. Då undviker man att degen fastnar i kaveln, men lyft på papperen med jämna mellanrum annars kan de också klibba fast totalt.



2. Häll på krossade tomater på degen som nu förhoppningsvis ligger på bakplåtspapper på en plåt. Släta ut tomaterna så de täcker hela degen.



3. Skiva champinjoner och paprika. Strö ut över pizzan. Lägg också på några goda, svarta oliver på pizzan. Vi använder oss av kalamata.



4. Strö över ost (om man tål ost) och in i ugnen på 225-250 grader tills osten börjar bli gyllenbrun.



Tips: Fyllningen går naturligtvis att variera i det oändliga!



http://www.mums.nu/index.php/pizza-och-pizzadeg-med-bakpulver/

skriven
#6: Fröken Dill

Tryffelsalami = himmelskt!

Har inga bra pizzadegsrecept, köper helst färdig deg eller rör till nöds ihop en "vanlig" med recept från Anna Bergenströms kokbok.

skriven
#7: samantha

Bakade detta under igår men hade i lite olivolja i degen. Det vart den bästa pizza jag ätit på länge ( även jämfört med vetemjölspizzor ). Jag bakade ut degen på en hel plåt, riktigt tunn. Vart knaprig och inte i närheten av torr! Fantastiskt recept, Tack!

skriven
#8: Tess

ÅH jag dör lite så gott!

skriven
#9: Marianns lCHF mat&bak

Detta är mitt recept fast x 4 :D

Någon har "snott" det som sitt ;)

http://mariannslchf.se/marianns-variant-av-lchf-pizza/

Den ska bakas ut tunn och fyllas med massor av fukt ;)

Olivolja i degen gör säkert susen!



Du får gärna länka till mig här vid receptet:)

kram Mariann

skriven
#10: Jimmie

Har länkat till dig Mariann nu och ska testa göra den som du föreslår med massor av fukt och olivolja.

skriven

Kommentera inlägget här :