Svamp & Bacon Gateau på LCHF botten

 
Svamp & Bacon Gateau på bakerixbotten är ett väldigt gott och trevligt tillbehör till det grillade eller som en förätt med någon crème till.
 
För 4st
Botten
2st ägg
2dl bakerix
1msk persilja
 
Vispa äggen fluffigt och vänd ner persilja och bakerix. Bred ut tunt (½cm) på ett bakplåtspapper och baka av i ugnen på 175 grader i 15 minuter, ta ut och låt svalna.
 
Fyllningen
100g tärnad bacon
2dl fintärnade champpinjoner
1d riven västerbottensost
3msk crème fraiche
2st ägg
2msk finhackad gräslök
s/p
 
Fräs bacon & svampen tills de får en fin färg. Vispa ihop äggen med crème fraichen, osten, gräslöken, salt och peppar.
 
Tryck ned en fyrkantig eller rund smörjd utstickare på botten och låt den sitta kvar. Fördela svamp & baconfräset i dom och slå på äggsmeten. Baka av i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Ta ut och låt dem svalna något. Lyft bort utstickarna och servera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :