

Gjorde några härliga crêpes med en stuvning på rökt skinka och trattkanttareller som blev otroligt goda och verkligen mättande.
Crêpes
6st äggg
3dl vispgrädde
2msk fiberhusk
smör till stekning
vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden och fiberhusken och lått svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
3dl vispgrädde
2msk fiberhusk
smör till stekning
vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden och fiberhusken och lått svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
Stuvningen
200g strimmlad rökt skinka
30g torkade trattkantareller
2dl vipsgrädde
1dl crème fraiche
1msk dijonsenap
50g Philadelpihaost
3msk finhackad gullök
Salt och Grovmalen svartpeppar
2msk finhackad bladpersilja
50g smör
Blöttlägg svampen i en timme. Smält smöret i en stekpanna. Pressa ur vattnet från svampen och finhackade den. Stek den tillsammans med löken tills nästan allt smör stekts in. Slå på grädde, crème fraichen, dijonsenap och philadelphiaosten och låt koka sakta till en stuvningskonsistens ca 15 minuter. smaka av med salt och peppar samt rör ner den hackade persiljan.
Lägg ut crêpsen och lägg på en rejäl klick med stuvning. Vik in kanterna och rulla ihop dem, lägg i en smörad ugnssäkerform och strö på rejält med riven ost. Gratinera i ugnen på 175 grader 10 minuter.
Servera tillsammans med en fräsch sallad.
Åh vad gott, ska prova i helgen =) Har försökt komma på nåt riktigt bra pannkaksrecept, tycker att det med kokosmjölk fungerar fint men det passar inte riktigt till alla sorters fyllningar.
skrivenTack för all underbar inspiration till köket!