Köttfärsbiffar med kantarellsås till middag !



Tycker köttfärs blir så mycket bättre när man maler färsen själv. Brukar köpa karré när det är på x-tra pris för en sådär 29,90/kg och högrev eller fransyska för ca 69,90. Skär i bitar och packar i ca 400g påsar. Tar fram och maler antingen till nötfärs, fläskfärs eller blandfärs. Blir mycket billigare och och så mycket godare.

Färsbiffarna
500g nymald blandfärs 50/50
1st finhackad gullök
6g salt
1krm nymald vitpeppar
1ägg
1dl grädde
smör att steka med

Blanda alla ingridienser och forma till biffar med blöta händer.
Stek dem i smör tills de får en fin yta. Stek dem sedan i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter.

Kantarellsås
50g torkade blötlagda trattkantareller
1st finhackad gullök
2msk kalvfond
4dl vispgrädde
salt och peppar
50g smör

Pressa ur vattnet ur de blötlagda trattisarna och hacka dem grovt. Smält smöret i en stekpanna och fräs löken och trattisarna tills det blir nästan torrt i pannan. Slå på grädden, fonden och koka ner till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med sallad och rårrörda lingon.



Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

Ser ju galet gott ut. Kan du inte komma och fota min mat också. :-)

(Jag försöker lära mig kameran... inte det lättaste)

skriven
#2: Fröken Dill

Sedan vi började mala egen färs känns det svårt att återgå till den trista köpefärsen. Håller med om att det inte blir dyrare, bara sååå mycket godare. Vi fyndade hängmörad högrev för 89 kronor förra veckan och jag vill lova att de hamburgarna fick ögonen att tåras av glädje!

Kantarellsåsen lät underbar, men mitt egenplockade svampförråd börjar tryta så jag får nog vänta till sommaren. Nyplockade kantareller - mmmmmmmm!

skriven
#3: Susanne - Lätta och Goda recept

Det här lät riktigt smarrigt gott.

skriven
#4: Lollo

Åh jag kan riktigt känna smaken i munnen =) Får bli det på menyn nästa vecka, helt klart!! Har massor av kantareller, både gula i frysen och torkade trattisar och trumpeter.



HA en bra dag!

skriven

Kommentera inlägget här :