
Idag blev det tomatiserad korvgryta som spetsades med lite rödvin. Den blev väldigt mustig och fantastiskt god i sin all enkelhet.
Receptet är för 2 personer
Mustig korvgryta
400g skivad grillkorv 4 kolhydrater
1st strimlad grön paprika
1st skalad och strimlad gul lök
1st finstrimlad stjälk av blekselleri
1st skivad morot
8st skivade färska champinjoner
4st strimlade vårlökar
1brk krossad tomat
1dl rött vin
3msk ljus kalvfond
smör att steka i
s/p
Stek korvskivorna i en stekpanna med smör och lägg över dem i en gryta. Stek sedan gul lök med champinjonerna i rikligt med smör tills de får en fin färg och lägg över dem i gryta. Stek morötter, selleri och vårlöken i en klick smör och slå över det i grytan. Tillsätt den krossade tomaten, rödvinet och fonden och låt det små koka i 20 minuter. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
Servera med vispad crème fraiche och finhackad persilja.
Så enkelt men otroligt gott.