Kycklingspett & fantastiska mirakel nudlar !





Vi blev lite sugna på asiatiska smaker så det blev marinerade kycklingspett och wokade nudlar samt Nouc cham.
När man lagar asiatiskt får man skruva till recepten lite och justera och byta ut vissa produkter men har ännu inte upplevt att det blir någon större skillnad på smakerna. Köper mycket av mina produkter på en Thaibutik i Umeå som tex, soyasås, Thaichilisås, ostronsås och fisksås mm. Som alla inehåller mindre än fem kolhydrater och är otroligt goda i smaken.

Receptet är för två personer

Sesampanerade marinerade kycklingspett

2st färska kycklingfiléer

Marinaden
1msk fisksås
1msk ostronsås
2tsk Thaichilisås
2tsk ljus soya
1krm mald koriander
1krm spiskummin

½dl sesamfrön

Skär kycklingen i 1½cm stora tärningar och lägg dem i en plastpåse. Blanda till marinaden och häll över den i plastpåsen med kycklingen, knyt igen och massera den lite lätt. Låt stå och marinera i en timme.
Ta och trä upp kycklingbitarna på spett och rulla dem i sesamfrön. Stek dem i en stekpanna med kokosfett.

Nouc Chamsås

3msk sötrix
8cl varmt vatten
6cl fisksås
2tsk vitvinsvinäger
2msk färskpressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
1 färsk chili finstrimlad

Blanda allting i en skål

Wokade nudlar
1pkt Shirataki nudlar från LCHF- butiken
1st finstrimlad morot
2st finhackade vitlöksklyftor
1st stjälk finstrimlad blekselleri
1st finstrimlad rödlök
1dl kinesisk svamp såsom skogsöron el. shitake strimlade

Börja med att skölja nudlarna ordentligt med kallt vatten. Woka alla ingridienser för utom nudlarna i kokosfett på väldigt hög värme i några minuter. Lägg i nudlarna och stek i ytterligare 1 minut. Slå på 3msk av nouc chamsåsen och rör om.

Fördela nudlarna och kycklingspetten på två tallrikar. Slå upp nouc chamsåsen i två små skålar för att doppa spetten i.

Denna rätt blev ljuvligt god.












Kommentarer :

#1: Miracle Noodle Scandinavia

Wow! Riktigt imponerande!

skriven
#2: Henrik - Allt om LCHF

Måste nog ta och testa de där nudlarna! Problemet med exempelvis thai- och kinamat tycker jag är inte att få den lågkolhydratig, utan att få in mer fett utan att göra för mycket våld på receptet.

skriven
#3: LOUiSE/ΓO∩!SE

Har sett dom där nudlarna lite här och var, dom kanske är värda ett försök, är så galet sugen på wok med satoysås...

skriven
#4: Fröken Dill

Har läst om de där nudlarna och undrar lite hur de smakar i sig? Som glasnudlar ungefär, eller?

skriven

Kommentera inlägget här :