Pizzabotten till två runda.
5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost
Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter, smeta ut degen på bakklädd plåt, grädda i 225 grader i ca 10 minuter, lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen har fått fin färg.
Vitlöks och pestostekt köttfärs
400g nötfärs
3msk pesto
2st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
Salt
Svartpeppar
hetta upp olja i en stekpanna. Brynfärsen med vitlöken, när det börjat ta färg lägg i peston och låt steka i ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tomatsåsen
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
1brk hela tomater
1msk oregano
3msk olivolja
1msk kalvfond
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och kalvfonden och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar
Jag gör nästan samma pizzabotten! :) Den är så god! Våra barn vill numera äta pizza med bara denna botten! :)
skrivenHa en fin kväll!
//Lana