Pizza med god LCHF botten !



Bakade igår pizza med ett recept på botten från 56 kilo som blev otrolig god. På den la vi tomatsås, riven ost och köttfärs som stektes med vitlök och pesto, paprika, tomater och gullök.


Pizzabotten till två runda.
5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter, smeta ut degen på bakklädd plåt, grädda i 225 grader i ca 10 minuter, lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen har fått fin färg.

 

Vitlöks och pestostekt köttfärs
400g nötfärs
3msk pesto
2st finhackade vitlöksklyftor

3msk olja

Salt

Svartpeppar

hetta upp olja i en stekpanna. Brynfärsen med vitlöken, när det börjat ta färg lägg i peston och låt steka i ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.


Tomatsåsen
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
1brk hela tomater
1msk oregano
3msk olivolja
1msk kalvfond
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar

Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och kalvfonden och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar

 

 

Kommentarer :

#1: Lana Driagina

Jag gör nästan samma pizzabotten! :) Den är så god! Våra barn vill numera äta pizza med bara denna botten! :)

Ha en fin kväll!

//Lana

skriven
#2: Åse

Härligt det smakade! Underbara bilder som vanligt!

skriven
#3: Monicas Mat

Det blir ju jättegott men om man äter en hel pizza var blir det 2,5 dl mandelmjöl i varje mage, väldigt mäktigt och mättande..

skriven
#4: lovisa/polichinelle

ser totaltgrymt ut.

skriven
#5: Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF

Du bakar :-)

Jag måste definitivt ta och prova detta för maken har lite cravings efter pizza

skriven
#6: Loviza

Gjorde denna nyss, underbart resultat!

skriven

Kommentera inlägget här :