En sak som jag verkligen älskar är skånsk potatis till korv, så då skapade jag denna rätt och bytte ut potatisen mot zuccini och det blev faktiskt väldigt likt orginal smaken och så otroligt gott. Till detta serverade vi wienerkorv som vi tycker är en av de godaste korvar som finns. Här kommer receptet på skånsk "potatis" på LCHF-vis.
Skånsk potatis a´la LCHF
½ fintärnad skalad zuccini
1st finhackad gul lök
2dl vispgrädde
1msk kalvfond
2msk smör
1dl finhackad bladpersilja
Salt
Svartpeppar
Salta den fintärnade zuccinin och lägg den i en sil för att låta den vattnas av i en timme.
Koka upp grädden med fonden och låt den reducera till ¾ delar. Stek zuccinin i smör tills den blir lätt brynt. Slå på den reducerade gräddblandningen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hälften av persiljan.
Lägg upp på en tallrik med den stekta wienerkorven och strö över resternade persilja och njut av de underbara smakerna.