Cioppino

 
Nu går det mot varmare tider även här i Fjällen, det tinar i en väldans fart och alla skidbackarna har stängt för säsongen.
I måndags så hade vi säsongsavslutning på Tärnaby Fjällhotell där ägarna Birgitta & H-P bjöd oss alla i personalen på en helt underbar heldag i Norge på Seterstads gård som vi kommer att blogga om inom kort.
Nu bjuder vi på ett recept på en soppa från San Fransisco som är Italiensk-Amerikansk inspirerad, god som bara den !
 
Recept för 4 pers.
 
Buljongen
 
4 msk olivolja
1st finhackad gul lök
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1 kruka strimlad färsk basilika
½ tsk röda chiliflakes
2½ dl vitt vin
3 msk fiskfond
1 burk hela tomater
1 dl hackad färsk persilja
2 lageblad
s/p
 
Värm oljan på medelstark värme, brässera lökarna i 10 minuter tills de blir mjuka, dom får inte ta färg.
Tillsätt oregano, basilika och chiliflaksen och låt fräsa på låg värme i tre minuter, tillsätt det vita vinet,fiskbuljongen och lagerblad, pressa sedan tomaterna i handen och lägg däri, låt sjuda i 10 minuter på låg värme, tillsätt persilja och låt puttra i 5 minuter till.
Smaka till sist av med salt & peppar. 
 
Soppan
 
2msk olivolja
2st finhackade scharlettenlökar
2 tunt skivad vitlöksklyftor
1 nät färska musslor
½ dl vitt vin
450 g skrei aller annan vit fisk
450g skalade räkor
50g smör
s/p
 
Hetta upp olivoljan och fräs lökarna, tillsätt musslorna och rör om, tillsätt det vita vinet och låt koka 5 minuter under lock.
När det har kokat färdigt så sila över musselspadet i en annan kastrull, lägg fisken i musselspadet och slå på buljongen som du gjorde innan, låt sedan det hela sjuda sakta i 10 minuter.
Montera därefter i smöret och låt det smälta under omrörning, tillsätt musslorna och räkorna och smaka av med salt & peppar.
 
Tänk på att inte äta musslor som inte har öppnat sej !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Christina Fredriksson

Så sagolikt god!

skriven

Kommentera inlägget här :