En riktig hamburgare på rent nötkött tillhöt mina absoluta favoriter. Här serverade jag dem på ett Bakerixbröd som jag smaksatt med knaperstekt bacon och riven norrglimtsost. Till det hade jag guacamole, tomat, ruccola, bacon och rödlök.
Hamburgarna
800g nötfärs
3msk olja
10g salt
2tsk grovmalen svartpeppar.
Blanda allt och forma till fyra burgare med blöta händer. Grilla eller stek dem till de får en kärntemperatur på mellan 58 grader.
Bakerixbrödet
4st ägg
4dl bakerix
4st strimlade knapersteka bacon skivor
1dl riven norrglimt eller annan god lagrad ost
Sesamfrö
Vispa äggen fluffigt, lägg i osten och baconen och vispa hårt i ca 1 minut. Blanda ner bakerixen och låt stå och vila i 10 minuter. Forma med blöta händer fyra stycken hamburgerbröd och strö på sesamfrö. Baka av dem i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Guacamole
2st mogna avocados
1msk färskpressad limejuice
1st finriven scharlottenlök
1st finriven vitlöksklyfta
1st grovskuren tomat
½tsk finhackad röd chili
3msk crèm fraiche
S/p
Lägg alla ingredienser i en skål och mixa slät med en stavmixer eller i en food processor, smaka av med salt och peppar.