
Denna soppa är otroligt enkel men väldigt god, vi serverade den med bakerixkrutonger som vi bakade av i ugnen med mozzarella.
Sparrissoppa
1 brk vit sparris
5dl vispgrädde
½dl strimlad purjolök
3msk créme fraiche
2msk grönsaksfond
30g smör
1 knivudd cayennepeppar
s/p
Lägg purjolöken och sparrisen i en panna. Slå på grädde, fonden och låt småsjuda i 20 minuter. Mixa den slät och montera i smöret smaka av med salt & peppar.
5dl vispgrädde
½dl strimlad purjolök
3msk créme fraiche
2msk grönsaksfond
30g smör
1 knivudd cayennepeppar
s/p
Lägg purjolöken och sparrisen i en panna. Slå på grädde, fonden och låt småsjuda i 20 minuter. Mixa den slät och montera i smöret smaka av med salt & peppar.
Fröken Dill
Mmmmm, sparrissoppa. DET skulle jag vilja ha till lunch denna regniga aprilfredag.
Tänker fröken Dill
Marja - Baka Sockerfritt
Vad gott det lät med sparrissoppa! Och bakerixkrutonger lät ju toppen till!
annamaria
Har nog aldrig gjort på vit sparris, bara på färsk grön. Måste testa vit! Med lite räkor och dill känns det som :-) Tack för tips!
Svar:
Jimmie Lannér

3