Denna soppa är otroligt enkel men väldigt god, vi serverade den med bakerixkrutonger som vi bakade av i ugnen med mozzarella.
Sparrissoppa
1 brk vit sparris
5dl vispgrädde
½dl strimlad purjolök
3msk créme fraiche
2msk grönsaksfond
30g smör
1 knivudd cayennepeppar
s/p
Lägg purjolöken och sparrisen i en panna. Slå på grädde, fonden och låt småsjuda i 20 minuter. Mixa den slät och montera i smöret smaka av med salt & peppar.
5dl vispgrädde
½dl strimlad purjolök
3msk créme fraiche
2msk grönsaksfond
30g smör
1 knivudd cayennepeppar
s/p
Lägg purjolöken och sparrisen i en panna. Slå på grädde, fonden och låt småsjuda i 20 minuter. Mixa den slät och montera i smöret smaka av med salt & peppar.
Mmmmm, sparrissoppa. DET skulle jag vilja ha till lunch denna regniga aprilfredag.
skrivenTänker fröken Dill