

Igår hade vi en liten tjuvpremiär för att testa den nya Webergrillen som min fru vann, och wow vilket drag det var i den, så nu kan man flytta ut köket på balkongen för egentligen finns det inget som den inte skulle klara jämfört med en vanlig spis/ugn.
Vad en sallad Nicoise skall innehålla tvistar de lärda om men jag gjorde min variant med grillad makrill (Tack Pappa & Anja för fisken) och grillade musslor. Till det serverade jag grillade citroner, limefrukter samt tabascomajonnäs och till detta drack vi en Pongrácz brut från Sydafrika som passar väldigt bra till fisk och skaldjur. nr: 7628 på systembolaget och kostar 109 skr.
Salladen
Spenat
Haricoverts
Sockerärter
Strimlad rödlök
Grillade tomater
½dl Strimmlad basilika
½dl hackad persilja
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
½st grillad citron
Kokta skalade ägg
Hetta upp en gjutjärnspanna på grillen/spisen med olivolja, lägg i haricoverts, sockerärter, rödlök och fräs någon minut. Lägg i spenaten och de grillade tomaterna, därefter basilika, persilja och pressa över den grillade citronen, krydda med salt, svartpeppar och lägg upp på ett fat och lägg på de kokta äggen.
Grillad makrill
Makrillfiléer
Olivolja
1tsk fänkålsfrön
Salt
Pensla makrillen med olivolja och strö på kryddorna. Grilla dem ca 1 minut på varje sida.
Grillade musslor
1kg färska musslor
½dl hackad persilja
2st finhackade vitlöksklyftor
½dl finhackad scharlottenlök
3msk olivolja
1dl vitt vin
Grilla musslorna på grillen, släng bort de musslor som inte öppnat sig, fräs vitlöken och scharlottenlöken i olivolja, lägg i musslorna samt persilja, slå på vinet och låt brässera i en minut.
Tabascomajonnäsen
2dl olja
2st äggulor
2tsk dijonsenap
Tabasco (efter styrka och smak)
Salt
Peppar
Vispa äggulorna krämingt med senapen. Slå på oljan i en tunn stråle under vispning, smaka av med salt, peppar och tabasco.
Servera det hela med grillade citroner och lime.
Är inte så förtjust i makrill, faktiskt en av få fiskar som jag inte riktigt gillar, men den där tabascomajjon lät ju toppengod!
skriven