Renskav med Trattkantareller och ljummen färskpotatissallad

 
Nu är det inte så länge kvar tills trattkantarellerna ska plockas och det är absolut den härligaste årstiden tycker vi. Här kommer ett recept på en underbar rätt med trattisar och renskav.
 
Cognacsdoftande Renskavsgryta
400g renskav
1st hackad gullök
30g torkade trattkantareller
5dl vispgrädde
2msk kalvfond
2msk Cognac
50g smör
Salt
Svertpeppar.
 
Blötlägg trattisarna i ca 30 minuter och krama sedan ur vattnet. Smält smöret i en stekpanna och lägg i renskaven, löken och trattisarna. Bryn tills det får en fin färg och att allt vätska är borta. Lägg över i en kastrull och slå på grädden, fonden och Cognacen. Låt småkoka tills det får en lagom konsistens ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
 
Ljummen färskpotatissallad
400g färskpotatis
2dl gräddfil
½dl hackad gräslök
Salt
Nymald vitpeppar
 
Låt potatisen sjuda med skal på tills de blir mjuka. Halvera och lägg i en skål. Strö över gräslöken och blanda ner gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera gärna med rårörda lingon.
 
 
 
Trattkantareller
 
 

Kommentarer :

#1: Marja-Liisa

Det där måste jag göra när sambon i oktober hämtar slaktade renar från Lappland. Som efterrätt ska jag göra kaffeost av riktig kossemjölk. Små bitar i små ungsform med egen vaniljcreme. Riktigt hett i mikron eller i ugnen och sen halvtinade hjortron på det.

Svar: Det låter underbart gott, tack för att du delar med dig :)
Jimmie Lannér

skriven
#2: Marie Bergman

Vet faktiskt inte om det finns så mycket annat som är godare än just det där. YUMMI!! :)

skriven
#3: Louise i Italien

Wow, det där är ju verkligen höst på en tallrik! Vad gott det ser ut!

skriven

Kommentera inlägget här :