

Det är inte ofta som vi äter vegetarisk mat men när det blir lika gott som den här vegetariska gratängen blev så funderar man på varför man inte gör det oftare !
Känner man att man ändå vill ha nåt kött till så passar den till all stek eller grillmat.
1st skivad zuccini
1st skivad aubergine
15st cocktailtomater
1st flaska Seggiano cheery tomato salsa
1dl finhackad scharlottenlök
3st finhackade vitlöksklyftor
2msk strimlad färsk basilika
3msk olivolja
1msk Mussini vit tryffel druvmust
2dl crème fraiche
1dl riven permesan
3dl riven mozzarella
Salt
Svartpeppar
Salta de skivade zuccinin & auberginen och låt dem rinna av på ett hushållspapper ca 30 minuter.
Fräs lök och vitlök i olivoljan. Lägg i cocktailtomaterna och fräs i ca 1 minut. Slå på cherry tomato salsa, druvmusten och låt stå och småputtra i 15 minuter. Tillsätt till sist basilikan och smaka av med salt och peppar.
Varva en ugnsfast form med zuccini, aubergine, tomatröran, crème fraichen och ost, högst upp på toppen avslutar du med osten. Baka av i ugnen på 175 grader i 20 minuter eller tills osten fått en fin färg.
Mmm mumsigt värre;)
skrivenTrevlig helg
Kram på dig
Från Victoria på www.victoriasprovkök.se