Himmelskt god vegetarisk gratäng

Det är inte ofta som vi äter vegetarisk mat men när det blir lika gott som den här vegetariska gratängen blev så funderar man på varför man inte gör det oftare !
Känner man att man ändå vill ha nåt kött till så passar den till all stek eller grillmat.
 
1st skivad zuccini
1st skivad aubergine
15st cocktailtomater
1st flaska Seggiano cheery tomato salsa 
1dl finhackad scharlottenlök
3st finhackade vitlöksklyftor
2msk strimlad färsk basilika
3msk olivolja
1msk Mussini vit tryffel druvmust
2dl crème fraiche
1dl riven permesan
3dl riven mozzarella
Salt
Svartpeppar
 
Salta de skivade zuccinin & auberginen och låt dem rinna av på ett hushållspapper ca 30 minuter.
Fräs lök och vitlök i olivoljan. Lägg i cocktailtomaterna och fräs i ca 1 minut. Slå på cherry tomato salsa, druvmusten och låt stå och småputtra i 15 minuter. Tillsätt till sist basilikan och smaka av med salt och peppar.
Varva en ugnsfast form med zuccini, aubergine, tomatröran, crème fraichen och ost, högst upp på toppen avslutar du med osten. Baka av i ugnen på 175 grader i 20 minuter eller tills osten fått en fin färg.
 
 

Kommentarer :

#1: Victorias provkök

Mmm mumsigt värre;)
Trevlig helg
Kram på dig
Från Victoria på www.victoriasprovkök.se

skriven
#2: Therese

Denna ser väldigt god ut!
Men vart får jag tag i Seggiano cheery tomato salsa?
Går de lika bra med vittryffelolja som Mussini vit tryffel druvmust?

Svar: Hej Therese ! Gourmetgruppens produkter finns i de flesta butiker, fråga personalen. Tryffelolja och druvmust är långt ifrån ens lika varann, druvmusten är en smaksättare som är helt unik i sin smak och används för att framhäva och lyfta matens karaktär. Jag rekommenderar att försöka få tag i den. Tomatsalsan finns även den i Gourmetgruppens sortiment. Mvh. Jimmie.
Jimmie Lannér

skriven
#3: Anette

Hej!
Ska laga mat i en grupp där vi turas om att laga maten. Finns en vegetarian så jag tänkte laga något vegetariskt som vi alla kan äta för att slippa flera rätter. Vet dock inte hur många uppsättningar av denna gratäng jag ska göra. Vi är ca 14 personer. Hur många är receptet för?
Med vänlig hälsning Anette

Svar: Hej Anette ! Den här gratängen är för ca:3 pers. så du kan säkert gångra den x5.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :