Kalvkött är bland det godaste möraste kött man kan äta, allt som behövs är bara salt & peppar så blir det jättegott och tillsammans med lite Italienska smaker som fritatta di spinachi och Salsa di pomodoro så blir den fulländad.
Skiva kalven , salta & peppra och grilla den ca 1 minut på varje sida.
Fritatta di spinachi
1pkt fryst bladspenat (450g)
1st finhackad solovitlök
4st ägg
100g riven parmesan
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
4msk kokkosfett att steka i
Tina och pressa ur vattnet från spenaten. Blanda alla ingredienser och klicka ut matsekeds stora klickar i hettat kokosfett och stek dem knapriga på båda sidorna.
Salsa di pomodoro
8st tärnade tomater
1st tärnad grön paprika
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
½dl olivolja
1tsk salt
1krm gromalen svartpeppar
Hetta upp oljan och fräs alla ingredienser i ca:8 min. tills det blir en salig röra.
ÅH jag måste göra med frittatas, det är ju så gott och går att göra i oändliga variationer!
skriven