Grillad kalvfilé med fritatta di spinachi

 
Kalvkött är bland det godaste möraste kött man kan äta, allt som behövs är bara salt & peppar så blir det jättegott och tillsammans med lite Italienska smaker som fritatta di spinachi och Salsa di pomodoro så blir den fulländad.
 
Skiva kalven , salta & peppra och grilla den ca 1 minut på varje sida.
 
Fritatta di spinachi
1pkt fryst bladspenat (450g)
1st finhackad solovitlök
4st ägg
100g riven parmesan
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
4msk kokkosfett att steka i
 
Tina och pressa ur vattnet från spenaten. Blanda alla ingredienser och klicka ut matsekeds stora klickar i hettat kokosfett och stek dem knapriga på båda sidorna.
 
Salsa di pomodoro
8st tärnade tomater
1st tärnad grön paprika
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
½dl olivolja
1tsk salt
1krm gromalen svartpeppar
 
Hetta upp oljan och fräs alla ingredienser i ca:8 min. tills det blir en salig röra.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Eleonore- Kokboksutmaningen

ÅH jag måste göra med frittatas, det är ju så gott och går att göra i oändliga variationer!

skriven
#2: Elisabeth

Vill bara säga att jag är så glad att jag hittat din blogg! Härliga recept som ger inspiration :)

skriven

Kommentera inlägget här :