Cognacsdoftande Renskavsgryta

 
Känns nästan som lite höst här i fjällen med endast 10 grader. Så då passade ju denna hösträtt med renskav och trattisar bra som jag smaksatte med en skvätt Cognac väldigt bra.
 
Cognacsdoftande Renskavsgryta
400g renskav
1st hackad gul lök
30g torkade trattkantareller
5dl vispgrädde
2msk kalvfond
2msk Cognac
50g smör
Salt
Svartpeppar.
 
Blötlägg trattisarna i ca 30 minuter och krama sedan ur vattnet. Smält smöret i en stekpanna och lägg i renskaven, löken och trattisarna. Bryn tills det får en fin färg och att allt vätska är borta. Lägg över i en kastrull och slå på grädden, fonden och Cognacen. Låt småkoka tills det får en lagom konsistens ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en god sallad och rårörda lingon och för er som vill kokt mandelpotatis.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Korv & Bröd

Det där verkar riktigt gott, det skall jag göra! Det är verkligen en fin blogg du/ni gör med riktigt schysta bilder!

skriven
#2: Angelica

Hejsan, verkar vara ett mycket gott recept. Till hur många personer beräknas detta recept? Tack för ert svar!

Svar: Hej ! Det där är bara ungefär 3 port.
Jimmie Lannér

skriven
#3: Angelica

tack Jimmie för extremt snabbt svar :)!

skriven

Kommentera inlägget här :