Att röka fisk i Webergrillen

 
 
 
 
Att röka fisk eller kött går utmärkt i webern om den har lock samt att man kan justera in och ut luft.
Vi enrisrökte fjällöring igår som vi rimmade i en 2% saltlag i 12 timmar. Den blev magiskt god.
 
Så här gör du.   
 
Rimmningen
Lös upp 2% salt med vatten (alltså 20g salt per liter vatten). Lägg i öringen som är urtagen och huvudet bortaget.
Låt rimma i 12 timmar. Torka den sedan torr med ett hushålspapper eller dylikt.
 
Blötlägg enriskvistar i vatten i en timme och under tiden så startar du grillen med briketter på halva grillen.
När briketterna blivit askgrå så lägger du fiskarna på den andra sidan av grillen alltså där du inte har briketter.
Lägg enriset på briketterna och lägg på locket. Stäng utluften helt tills fisken nått en temperatur  på 40 grader vid ryggbenet då öppnar man spjället på hälften, då får man en mildare röksmak eller så håller man det stänkt om man vill ha en kraftig röksmak.. Håll grilltemperaturen på ca 120-130 grader genom att justera med spjället för inluft. Rök till fisken fått en temperatur på 56 grader vid ryggbenet.
 
 
  

Kommentarer :

#1: catja

Hej,
Tack för alla inspirerande inlägg och fina bilder. Min absoluta favoritblogg! Har ni sett att överst på er sida är det något vajsing med er banner? På varje sida om menyn längst upp dyker det upp dublett av bannern fast bara delar av den. Kanske beror på skärmupplösning men kan vara värt att kolla.

Hur som helst, tack för all inspiration! Det var ju det jag ville framföra. :)

Svar: Hej och tack för att du gillar bloggen. Jo det ska vara så med dubletter på headern så det är inget fel på din skärm :)
Jimmie Lannér

skriven
#2: jimps

Vilket bra inlägg! Nu vart jag verkligen sugen att att både fiska och röka :)

skriven

Kommentera inlägget här :