Biff Rydberg

 
 
Läste ju att de första nypotatisarna har mindre kolhydrater så då passade vi på när det fanns små här på Coop i Tärnaby att göra en klassisk Biff Rydberg. Så enkelt men så otroligt gott. Tänk bara på att inte servera äggulan i skalet eftersom på skalet sitter oftast de intet så gynsamma bakterierna. Servera den direkt på eller i ett snapsglas.
 
Receptet är för 2 personer
 
Biff rydberg
320g tärnad oxfilé eller ryggbiff
1st stor grovhackad gullök
320g skalad och tärnad potatis
Smör och kokosfett till stekning
 
Skölj potatisen med kallt vatten i ett durkslag så man får bort den mesta stärkelsen, även om det är mindre på färskpotatis så blir det en bättre stekyta. Stek den sakta i en stekpanna i hälften smör & hälften kokosfett med salt och peppar tills den får en fin färg och blir mjuk. Håll varmt i ugnen. Stek sedan löken i hälften smör & hälften kokosfett med salt & peppar tills den får fin färg. Och till sist stek köttet i hälften smör & hälften kokosfett med salt och peppar. Med att använda smör och kokosfett så får man en bättre stekegenskap än att mara använda smör men ändå få med den goda smörsmaken.
Lägg upp på tallrik med först en rad potatis, sedan kött och till sist löken. Serveras med rå äggula.
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :