Vi hittade ett recept på mandelkakor hos "Mat med mera" som vi blev sugna att testa men då vi undviker att äta vitt socker så gjorde vi om receptet lite grann och dom blev otroligt goda.
220 g mandelmjöl
20 g smulat mandelspån
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
½ dl sukrin melis
1 msk honung
60g smält smör
Hela mandlar till garnering
Blanda ingredienser med det smälta smöret till en mjuk deg. Plasta i in och lägg i kylen för 20 minuter.
Forma sedan 9 kulor om du vill ha lite större kakor och tryck in en hel mandel. Platta till lite.
Baka i 175ºC i 10 minuter, tills kakorna har fått lite färg. Låt kakorna kallna innan servering. De behöver stelna.
Men det lät ju gott. Har en här som gärna vill ha en liten kaka till kvällskaffet, å då är det inte jag :)
Fint ni har fixat med bloggen!
Kramiz!