Helgen har flytit på bra med mycket ätande gäster på Fjällhotellet, det är kul att turister hittar hit även sommartid som oxå är min favorittid då man kan ge sig ut på fjällen och vandra och fiska.
Vi gjorde grillad Renytterfilé till middag häromdagen som jag bara kryddade med salt & nymald vitpeppar. Till det gjorde vi en mandelpotatiskaka, smörad rödvinssås. smörstekta trattisar och ångad broccoli.
Väldigt gott och enkelt.
Mandelpotatiskaka
8st skalade kokta mandelpotatiar
1dl riven västerbottensost
1st ägg
1tsk salt
1krm svartpeppar
Riv potatisen grovt och blanda med övriga ingredienser. Pensla 4st utstickare med olja och fördela potatisblandningen där i och pressa till lite. Baka av dem i ugnen på 200g i 20 minuter.
Rödvinssås
1st finhackad scharlottenlök
½dl fintärnad morot
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar
Fräs löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamicon och låt sjuda sakta i 20 minuter. Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar.
Lite balsamvinäger i rödvinssåsen, spännande, det ska jag testa!
skriven