Mozzarellafyllda färsbiffar

 
Att leka med köttfärs är kul, man kan nästan i det oändliga fylla, smaksätta och ha till en massa roliga smaker och att leka sej fram i smakregistret är ju bland det roligaste vi vet så här kommer ett resultat på just en sådan väldigt lyckad lek. 
 
Biffarna 
600g nötfärs
1st mozzarella
1dl skivade spanska oliver
½dl finstrimmlad vårlök
7g salt
4g svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser för utom osten. Dela mozzarellan i fyra bitar. Forma fyra biffar av färsen och lägg osten i mitten. Bryn på båda sidorna i en stekpanna med olja. Baka av dem i ugnen på 150 grader tills de får en kärntemp på 62 grader.
 
Tomatsalsa
1st flaska Seggiano cheery tomato salsa 
1dl finhackad scharlottenlök
3st finhackade vitlöksklyftor
2msk strimlad färsk basilika
3msk olivolja
1msk Mussini vit tryffel druvmust
 
Fräslökarna i oljan och tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i 20 minuter. Smaka av med salt och pepppar och mixa slät.
 
 

Kommentarer :

#1: MorinsMatMedia

Detta lät verkligen intressant! Måste testa detta vid tillfälle! Visst är det ju bacon som går "tvärs igenom" biffarna?

Svar: Jo det är bacon.
Jimmie Lannér

skriven
#2: Martina

Den där biffen ser riktigt smakrik och god ut!

skriven
#3: Sofia

Tänkte prova dessa. Hur tjocka gör du biffarna? Är tryffel ett måste?

Svar: Hej ! Biffarna var väl på ca: 180g och ungefär 3cm tjocka, nej tryffel är inget måste men väldigt gott :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :