Glass & Mattävlingsdags !

 
Imorgon bär det av mot första etappen av Stockholmsresan, vi stannar första natten hos min Far i Umeå och på Fredagmorgon tar vi flyget till huvudstaden och tävlingen på Restaurangakedemien. Vi ska träffas 12.00 och gå igenom tävlingsregler och 15.00 går startskottet.
Vi kommer att försöka blogga från plats så ni kan hänga med hur det går men i väntan på det så bjuder vi på ett glassrecept på egengjord vaniljglass och glöm nu inte att hålla tummarna för oss, hade vart så kul att vinna :))
 
4dl vispgrädde
4dl standard mjölk
3msk honung
1st Vaniljstång
6st äggulor
2dl strösocker eller annan sötningsmedel

Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg både stänger och frön i en kastrull. Häll på grädde, mjölk och honung. Koka upp gräddblandningen. Vispa äggulorna och sockret tills den är ordentlig luftig och ljus.
Vispa ner den varma gräddsmeten i äggsmeten lite i taget. häll tillbaka i kastrullen och rör om konstant med en slev tills den tjocknar och det får inte bli varmare än 85 grader. Gör rosentricket (doppa en matsked i smeten och blås på baksidan av skeden, bildas det en en ros och att inte skeden kommer fram så är det klart)
Snabbkyl i vattenbad och ställ in den i kylen minst 4 timmar men helst 12 timmar. Häll smeten i glassmaskinen och kör till glass. Sleva upp i en bunke och frys 2-3 timmar i frysen.
 

Kommentarer :

#1: Maria

Stort LYCKA TILL och en rejäl spark i baken, vi håller alla tummar och tår vi bara kan. Visa dem var skåpet ska stå :-)
Kram på er från alla oss <3

Svar: Tack, nu känns det i rumpan ;)
Jimmie Lannér

skriven
#2: jessi

hej! jätte fin blogg. Kan du snälla göra någon ex: mousse eller någon kaka med recept? :) skulle vara jätte kul att ha ett sådant recept.

skriven
#3: Sanna

Gud så gott!

skriven

Kommentera inlägget här :