Ofta är det enklaste det godaste. Tillagade kalvfärsbiffar med en fempepparsås, broccoligratäng och lite kokta ärtor som tog totalt 45 minuter att göra från start till serverad måltid. Svårare behöver det inte vara för att lyxa till en måndagskväll.
Kalvfärsbiffar
600g kalvfärs
5st äggulor
2dl vispgrädde
6g salt
1krm nymald vitpeppar
Blanda allt i en bunke och forma till 4st biffar med blöta händer. Bryn dem på båda sidorna i smör för att sedan baka av dem i ugnen på 150 grader tills du får en kärntemperatur på 64 grader.
Fempepparsås
2st finhackade Scharlottenlökar
1tsk hel vitpeppar
1tsk hel svartpeppar
1tsk rosépeppar
1tsk grönpeppar
1tsk kryddpeppar
3dl vispgrädde
1msk oxfond
2msk smör
1tsk Dijonsenap
Salt
Peppar
Smält smöret i en gryta, fräs löken o pepparn tills löken börjar bli glansig utan att ta färg. Slå på grädden, fonden, senapen och låt sjuda tills lagom tjock konsistens.
Broccoli gratäng
Buketter från 1st broccoli
100g riven cheddarost
Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll bort vattnet, lägg broccolin i en lite gratängfom och strö över osten. Gratinera i ugnen på 175 grader tills osten får fin färg.
Biffarna måste bara bli supergoda. Att steka först och låta dem gå färdigt i ugnen är ju toppen.
skrivenPepparsåsen MUMS! Använder inte kryddpeppar själv. Förstår att det måste lyfta smaken.
Härligt!
Maria