Småpajer

 
Pajer är väldigt praktiskt att ha till en plockbuffé eller som en helrätt med sallad till och om man har lite slattar över från ost pålägg mm. det är bara stoppa i pajen och baka av. Paj går även perfekt att tillaga i förväg för att sedan värma upp vid serveringstillfället.

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg


Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
Tryck ut i 4st portionsformarformar med blöta fingrar.
Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader.

Äggstannig
3dl vispgrädde
4st ägg
1tsk salt
1st knivudd cayennenpeppar

Fyllning 1
1dl räkor
1msk dill
Mozzarella

Fördella räkorna, dill i två formar och lägg i några bitar mozzarella, slå på äggstanning så det täcker.

Fyllning 2
50g Gorgonzola
2st tunnaskovor parmaskinka
4st halverade cocktailtomater
Grovmalen svartpeppar
Dela osten i två bittar och lägg en bit i varje form. Lägg i tomaterna, fördela den strimmlade parmaskinkan strö över svartpeppar och häll på äggstanning tills det täcker.
Grädda pajerna i ugnen på 175 grader ca 30 minuter eller tills den fått en fin färg och stanningen stannat.

 

 
 
 

Kommentarer :

#1: MALINPLACE

Det ser gott ut!

skriven
#2: Tina Johansson

Mums! Åses pajbotten är den allra bästa! Enkel att göra, lätt att trycka ut i formen och blir verkligen ett fint pajskal!
Gör alltid den till alla, och den uppskattas alltid :-)

skriven
#3: Lana

Mmm...låter jättegott! Mums!
Ha en fin dag!
//Lana

skriven
#4: Camilla

Vilken vacker blogg!!!

Svar: Tack :)
Jimmie Lannér

skriven
#5: Sanna

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!

skriven

Kommentera inlägget här :