
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
Tryck ut i 4st portionsformarformar med blöta fingrar.
Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader.
Äggstannig
3dl vispgrädde
4st ägg
1tsk salt
1st knivudd cayennenpeppar
Fyllning 1
1dl räkor
1msk dill
Mozzarella
Fördella räkorna, dill i två formar och lägg i några bitar mozzarella, slå på äggstanning så det täcker.
Fyllning 2
50g Gorgonzola
2st tunnaskovor parmaskinka
4st halverade cocktailtomater
Grovmalen svartpeppar
Dela osten i två bittar och lägg en bit i varje form. Lägg i tomaterna, fördela den strimmlade parmaskinkan strö över svartpeppar och häll på äggstanning tills det täcker.
Grädda pajerna i ugnen på 175 grader ca 30 minuter eller tills den fått en fin färg och stanningen stannat.
Det ser gott ut!
skriven