Höstgryta

 
Nu har det börjat bli höst ordentligt här i Tärnaby, fjälltopparna har blivit snöklädda så vad passar inte bättre än en mustig höstgryta. Vi gjorde den på grytbitar av ytterlår och kantareller som vi plockade i helgen.
 
Receptet är för 4 personer
 
Höstgryta
800g ytterlår av nötkött
½l kantareller
4msk oxfond
4st lagerblad
3dl rödvin
1st strimlad rödlök
vatten
Smör att steka med
10g salt
1tsk vitpeppar
 
Bryn grytbitarna i smör runt om, lägg över i en stekpanna och fyll på vatten tills det täcker. Låt koka upp och skumma av ordentligt. Slå på fonden, rödvinet, lägg i lagerbladen och löken. Låt koka sakta med salt och peppar tills köttet blir mört ca 1 timme. Stek under tiden kantarellerna i smör tills de får en fin färg. Efter 1 timme, lägg i kantarellerna och låt det småsjuda ytterligare 30 minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
 
 

Kommentarer :

#1: Jonas

Provade denna gryta i helgen, enkelt och mkt gott!

skriven

Kommentera inlägget här :