
Ibland hittar man innanlår till bra pris på butiken och så var det i detta fall. Jag gjorde som jag brukar när det gäller hela köttbittar. Lågtempa köttet kvar i vacpacken i ugnen på 50 grader i 12 timmar. För att sedan skiva upp det i lagom skivor för att grilla eller steka. Här gjorde vi en klassiker pepparbiff med rödvinssky, blomkålsmos med lagrad ost. smörstekta haricoverte och morötter.
Pepparbiff
4st á 180g skivor lågtempat innanlår
Grovmalen svartpeppar
Salt
Rulla kanten i pepparn och salta köttet. Stek/grilla pepparbiffen tills den får en kärntem på 56 grader. Låt vila ett par minuter.
Rödvinssås
1st finhackad scharlottenlök
½dl fintärnad morot
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar
Fräs löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamicon och låt sjuda sakta i 20 minuter. Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar
Blomkålsmos
5dl grovriven blomkål
1dl riven lagrad ost som t.e.x västerbotten/prästost
3dl vispgrädde
Salt
Nymald vitpeppar
Koka upp vatten och låt det rivna blomkålet koa i 10 sekunder. Lått det rinna av. Reducera ner grädden sakta tills hälften återstår. Rör ner osten och låt den smälta i grädden. Vånd ner blomkålen och låt det sakta sjuda i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med stekt Karl-Johansvamp och slantade kokta morötter och haricoverts.
Blir det inte bakterier i köttet, Om inte köttet är vacpackat, går det bara bra med vanlig plastpåsen.
skrivenTack
Margaretha