Valrhona dulcey glass

 
För ett tag sedan köpte vi en glassmaskin med inbygd frys och jag kan säga att det var en väldigt bra invenstering. Inte för att det blir billigare än färdigköpt men den blir så mycket godare och så vet man vad den innehåller. Vi smaksatte den med Valrhona dulcey och blev grymt god. så ska ni köpa något på mellandagsrean så rekomenderar vi en glassmaskin.
 
Valrhona dulcey glass
4dl vispgrädde
4dl standard mjölk
3msk honung
1st Vaniljstång
6st äggulor
2dl strösocker eller annan sötningsmedel
250g Valrhona dulcey

Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg både stänger och frön i en kastrull. Häll på grädde, mjölk, valrhona dulcey och honung. Koka upp gräddblandningen. Vispa äggulorna och sockret tills den är ordentlig luftig och ljus.
Vispa ner den varma gräddsmeten i äggsmeten lite i taget. häll tillbaka i kastrullen och rör om konstant med en slev tills den tjocknar och det får inte bli varmare än 85 grader. Gör rosentricket (doppa en matsked i smeten och blås på baksidan av skeden, bildas det en en ros och att inte skeden kommer fram så är det klart)
Snabbkyl i vattenbad och ställ in den i kylen minst 4 timmar men helst 12 timmar. Häll smeten i glassmaskinen och kör till glass. Sleva upp i en bunke och frys 3-4 timmar i frysen.

Kommentera inlägget här :