När vi var på butiken idag hade de x-tra pris på mixade vindruvor utan kärnor så jag blev sugen på att göra en vindruvssås, resultatet blev stekt kycklingfilé med vindruvssås. Gott och enkelt.
Receptet är för 4 personer
Stekt kycklingfilé
4st färska kycklingfiléer
50g smör
3msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Krydda filéerna med salt och peppar. Lägg smöret och olivoljan i en medelhet stekpanna. När smöret tysnat lägg i filéerna och bryn på båda sidorna samtidigt som du öser med fettet tills de får en fin färg. Stek klar i ugnen på 120 grader tills de får en innertemperatur på 72 grader.
Vindruvssås
250g kärnfria gröna druvor
250g kärnfria blåa druvor
20g + 50g smör
2msk citronolivolja
2dl vitt vin
1st finhackad schalottenlök
1st finhackad vitlök
3msk färskpressad citron
1msk kycklingfond
Salt
Svartpeppar
Smält smöret i en panna och fräs lökarna mjuka i 20g smör utan att de tar färg. Slå på vinet, citronolivolja. fonden, citronsaften och låt de koka upp. Skär resterande smör i tärningar och montera ner det i såsen under vispning. Lägg i vindruvorna och låt småsjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Åh vad jag älskar din blogg!!
skriven