Igår visade jag på film hur man styckar kyckling och här kommer receptet på vad jag gjorde. Timjan och vitlöksstekt kyckling med en otroligt härlig tomatsås på Organic Tomato Passata Passerde, färska solmogna organiska tomater från Seggiano Toscana, helt utan tillsatser, smakar som om du passerat tomaterna färska i Ligurien.
Timjan & vitlöksstekt kyckling
1st hel styckad kyckling enligt filmen. .
6st kvistar backtimjan
1st tunnskivad vitlöksklyfta
3msk olivolja
Späcka vitlök och timjan under skinnet på kycklingen och lägg i en ugnsäker form. Rippla över olivolja och krydda med salt och peppar, stek i ugnen på 150 grader tills du får en kärntemperatur på 72 grader
Såsen
½ flk Tomato passata di pomodore
16st spanska oliver från Gourmetgruppen
1st finstrimlad röd paprika
1st finhackad vitlöksklyfta
1st finhackad schalottenlök
1st finhackad stjälk blekselleri
1msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
Fräs paprikan, lökarna, och sellerin i oljan. Slå på passata di pomodore och låt sjuda i 5 minuter. Lägg i oliverna och smaka av med salt och peppar.
Måste säga att gud vilken fin blogg du har. Vill laga allt:)
skriven