I helgen gästades vi av Carolina Miskovsky i både kök och på scen. På scenen levererades härlig musik tillsammans med Marcus Granberg. I köket blev det Tjeckiskt mat med en finsk avslutning i form av en Lingonkaka som var så god att man nästan hörde änglakören, här kommer receptet på den.
Carolinas mormors Finska lingonkaka
Fyllning
Blanda ihop:
1dl socker
1½dl gräddfil
½st ägg
2½dl lingon
½tsk vaniljsocker
Botten
1st ägg
2dl socker
1½dl gräddfil
100g smält smör
2dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
Vispa ägg, socker fluffigt.
Blanda gräddfilen med det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner de torra ingredienserna i gräddfilen och smöret, vänd ner äggsmeten och blanda ordentligt.
Lägg smeten i en smörad form ca 24cm och ringla över lingonfyllningen. Baka av i ugnen på 150 grader i 55 minuter.
Carolina Miskovsky
Kan du inte göra om receptet till LCHF-lingonkaka?