Tjeckisk afton på Tärnaby Fjällhotell

 
 
I helgen gästades vi av Carolina Miskovsky i både kök och på scen. På scenen levererades härlig musik tillsammans med Marcus Granberg. I köket blev det Tjeckiskt mat med en finsk avslutning i form av en Lingonkaka som var så god att man nästan hörde änglakören, här kommer receptet på den.
 
Carolinas mormors Finska lingonkaka
 
Fyllning
Blanda ihop:
1dl socker
1½dl gräddfil
½st ägg
2½dl lingon
½tsk vaniljsocker
 
Botten
1st ägg
2dl socker
1½dl gräddfil
100g smält smör
2dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
 
Vispa ägg, socker fluffigt.
Blanda gräddfilen med det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna. 
Rör ner de torra ingredienserna i gräddfilen och smöret, vänd ner äggsmeten och blanda ordentligt. 
 
Lägg smeten i en smörad form ca 24cm och ringla över lingonfyllningen. Baka av i ugnen på 150 grader i 55 minuter.
 
Carolina Miskovsky
 

Kommentarer :

#1: Marja-Liisa Huuhtanen

Kan du inte göra om receptet till LCHF-lingonkaka?

Svar: Ska försöka.
Jimmie Lannér

skriven
#2: freja

ser smaskigt ut!
Har skrivit ett inlägg på min blogg för de som är matintresserade osv. Finns en sida där man kan lägga upp sina recept m.m. och samla poäng till köksprylar så kolla gärna om du är intresserad. Ha en fin dag :)

skriven

Kommentera inlägget här :