Rostas med Spansk Tortilla

 
Rostas är en mindre och mörare muskeldel från rostbiffen som man ofta kan hitta i butiken till bra pris. Rostas är perfekt att grilla och har mycket smak i sig. Vi serverade med spansk tortilla och rostad vitlökssås.
 
Rostasen kryddas med salt, svartpeppar och grillas till önskad kärntemperatur, själv föredrar jag 54 grader.
 
Spansk tortilla
8 potatisar
1st strimlad röd paprika
1 gul lök
1 dl olivolja
5 ägg
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar

Skala och tärna potatisen i centimeterstora kuber. Skala och tunnskiva löken. Hetta upp oljan i pannan och mjukstek löken, paprikan utan att den tar färg och tillsätt sedan potatisen. Bryn försiktigt ca 4-5 minuter. Häll av allt i ett durkslag så överflödig olja rinner av. Vispa ihop äggen med salt & peppar. Lägg tillbaka potatisblandningen i pannan och häll äggen över. Stek på mycket svag värme tills tortillan stelnar och potatisen mjuknar. Lägg en tallrik över pannan och vänd den, stek tortillan på andra sidan så den får färg.

Skär i lagomt stora bitar.

Rostad vitlöksås

8 klyftor vitlök eller 2st solovitlökar (grovhackade)
1st medelstor gul lök (grovhackad)
5dl visprädde
3msk oxfond.
30g smör
S/P

Grovhacka vitlökarna, rosta med den gula löken i en torr gjutjärnspanna tills dem blir lätt brynta. Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Koka i ca 10 minuter och mixa den sedan med en stavmixer. Slå tillbaka i kastrullen och montera ner smöret. Smaka av med Salt och peppar. 

Kommentera inlägget här :