Att ugnsbaka fisk är ett av de bästa sätten att tillaga fisk. Det är enkelt och blir väldigt saftigt och smakrikt.
Här kommer ett recept på ugnsbakad röding med ljummen färskpotatissallad.
Receptet är för 4 personer
Ugnsbakad röding
4st portionsrödingar
4st portionsrödingar
2st grovskurna vårlökar
2st urkärnade klyftade tomater
1st skivad halverad citron
100g smör
2msk persillade
Salt
Gnid in salt och persilladen både inuti och utan på fisken. LFyll fiskarna med smör, vårlök, tomat och citron.
Lägg fisken på en ugnsfats form. Lägg på tomat, citron och baka av i ugnen på 175 grader tills du får en kärntemp på 52 grader.
Färskpotatissallad
800g kokt färskpotatis
1st näve babyspenat
1st näve babyspenat
1st näve ruccola
1dl torkade tranbär
Saften från 1 citron
Saften från 1 citron
Salt
Peppar
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servera en kall sås på creme fraisch, majonäs och någon färsk ört i till.