
Har sagt det förr och säger det igen, Torsk är min absoluta favoritfisk men den måste hanteras varsamt, jag tycker den är bäst när kärntemperaturen är mellan 46-48 grader.
Rimma torskryggen i 8% saltlake i 10 minuter. Ta upp och torka av den med hushållspapper. Stek torsken sakta på båda sidorna i lätt brynt smör, ös fisken hela tiden med smöret.
Hummersås
5dl vispgrädde
2msk hummerfond
50g smör
5dl vispgrädde
2msk hummerfond
50g smör
1dl vitt vin
S/p
Koka ner grädden och vinet till 3/4 delar. Lägg i hummerfonden och låt det få ett uppkok. Smaka av med salt, peppar och montera ner smöret.
S/p
Koka ner grädden och vinet till 3/4 delar. Lägg i hummerfonden och låt det få ett uppkok. Smaka av med salt, peppar och montera ner smöret.
Ha en fin Söndag :)