När vi gjorde dom här små köttbullarna så testade vi en krydda från Spicemaster, den heter murgh makhani och var verkligen jättegod, det smakade lite exotiskt och utland och kryddan gick väldigt bra ihop med tomatsås.
Om man ser en krydda med ett så "konstigt" namn i butikshyllan så vågar man inte oftast att köpa den för man vet ju inte vad den smakar men får man däremot chansen att prova den precis som vi har fått och upptäcker att det är en jättegod krydda, ja då är det ju en annan sak. Det vi också gillar med Spicemasters produkter är att dom är helt befriade från konstiga tillsatser, rena fina kryddor precis så som det ska vara !
Prova den här maträtten, antingen på en plockbuffé eller som helrätt, väldigt gott :)
Tomatbrässerade köttbullar
400g nötfärs
1st ägg
2tsk Spicemasters murgh makhani
2tsk Spicemasters murgh makhani
1st flk seggiano tomatsalsa
1st finhackad vitlöksklyfta
2st finhackade schalottenlökar
3msk olivolja
1msk kalvfond
Salt
Svartpeppar
Svartpeppar
Blanda färs, ägg, murgh makhani och rulla till små bollar, lägg i en medelhet stekpanna med olivolja och lökarna, bryn runt om . Slå på Seggiano tomatsalsa och låt brässera sakta i 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
Gott!
skriven