Rödvinssky
1st finhackad scharlottenlök
½dl fintärnad morot
3dl rödvin
1msk grönsaksfond
3msk Aceto Balsamico
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar
Fräs löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, fond, balsamicon och låt sjuda sakta i 20 minuter. Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar.
Picklad rödlök
1st skalad skivad rödlök
½dl ättika
1½dl vatten
1tsk salt
2krm svartpeppar
Koka upp lagen och låt den svalna, lägg i rödlöken och låt dra i några timmar.
Rotfruktspuré
200g skalad tärnad potatis
100g skalad tärnad rotselleri
100g slantad svartrot
4dl vispgrädde + 30g smör
Koka potatis, rotselleri och svartrot i vatten tills de blir mjuka. Slå bort vattnet och låt ånga av i 5 minuter. Slå på grädden och och låt sjuda i 10 minuter. Mixa till en slät puré och tillsätt smöret, låt det smälta och smaka av med salt o peppar.
Servera med smörstekta färska champinjoner.