

En helt fantastiskt god maträtt som smakar som om den var från den finaste och dyraste lyxkrogen.
För 4 portioner
Fisksufflé
250 g fiskfilé t ex torsk eller kolja
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 msk riven pepparrot
5 dl vispgrädde
½ fiskbuljongtärning
1 kryddmått citronpeppar
3 ägg
Kör fiskfilén i mixer eller hacka den fint.
Tillsätt salt, vitpeppar och pepparrot blanda väl
Låt grädden reducera i en panna tills 3dl återstår. Blanda ner fiskbuljongtärningen och citronpeppar. Låt stuvningen svalna något. Blanda ner äggulorna en i taget och rör kraftigt. Tillsätt fisken och rör om.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i en väl smord suffléform (ca 1 ½ liter) eller dela upp i flera.
Grädda i ugn, 200º, ca 30-45 minuter.
Servera genast med smält smör och kokt potatis.
Ser gott ut och ska testas.
Undrar bara varför grädden ska reduceras, blir den tjockare eller vad är vitsen?
Ha en bra dag!