Grillad Sik i folie

 
 '
Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm.
 
Receptet är för 4 personer
 
Grillad Sik i folie
Ca 1kg fisk utan huvud
250g strimlad purjolök
200g smör
2msk persilade
1msk salt
Nymald svartpeppar
 
Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen. Lägg på fisken och gnid in insidan med resten av saltet, persiladen och några drag av svartpeppar från kvarn. Fyll fisken med purjolöken och smöret. Vik ihop aluminiumfolien till ett tätt paket och grilla på indirekt värme på grillen tills fisken får en kärntemperatur på 56 grader.
 
Servera med kokta grönsaker och en kall örtcrème.
 
Kall örtcrème
2dl gräddfil
2dl crème fraiche
1tsk dijonsenap
3msk skuren färsk gräslök
3msk skuren färsk basilika
3msk hackad persilja
3msk citronsaft
Salt
Svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med salt och peppar.
 
 
 

Kommentera inlägget här :