Meatless Monday med en spenatsoppa toppad med spenatgremolata

 
I skördetider så kan man hitta mycket färska råvaror på butikerna och då passar man på att göra goda gröna rätter, här en soppa med tre sorters spenat och man kan ta vilka sorter man får tag på, lite potatis och smak av citron, väldigt gott och fräscht.
 
1 skivad gul lök
4 vitlöksklyftor (3 tunnskivade 1 riven)
1 citron både saften och zesten
1 msk olivolja + 1 msk till stekning
6-8 färskpotatisar skalade och delade
1 liter hönsbuljong
3 sorters spenat, en näve av varje (vilka sorter du vill)
1 stor näve finhackad babyspenat
2 msk finhackad persilja
2 msk delade rostade mandlar
 
Fräs lök och de tre skivade vitlöksklyftorna i en msk olivolja mjuka i en gryta utan att ta färg, slå på hönsbuljongen och låt koka upp, lägg i potatisen och låt sjuda tills potatisen blivit mjuk.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Till sist läggs 3 sortes spenat i strax före servering.
 
Rosta mandlarna i lite olja i ett stekjärn.
 
Spenatgremolata
Ta zesten från citronen och sedan saften i en liten skål, slå på 1 msk olivolja, salt och svartpeppar, riv ner en vitlöksklyfta och blanda marinaden, hacka babyspenaten och persiljan och blanda ner.
 
Toppa soppan med gremolata och mandlar vid servering.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Kai

Ser och låter fantastiskt gott :)

skriven
#2: Kai

Ser och låter fantastiskt gott :)

skriven

Kommentera inlägget här :