Ett sätt att bli av med kvarvarande mat från Julbordet är att göra lite Danska smörrebröd till lunch, Brunch eller kvällsmackan.
Här på ett surdegsbröd med crispsallad i botten, tunnskivad skinka, grillad sparris, cocktailtomater, cornichons, picklad rödlök, persilja och dansk remouladsås.
Dansk Remouladsås
2 dl Majonäs
1 dl Gräddfil
1 Pickles på burk
saften från en halv pressad citron
3 tsk Curry
s/p
Hacka eller kör picklesen i mixer grovt. Blanda till alla ingredienser och vänd ner picleshacket.
Picklad rödlök
3 dl vatten
1 dl 12% ättikssprit
1 dl honung
lite salt
2 stora rödlökar
1 dl 12% ättikssprit
1 dl honung
lite salt
2 stora rödlökar
Skär rödlöken i tunna skivor
Koka upp vatten, ättika, honung, salt och låt svalna. Lägg ner rödlöken, sätt på lock och låt stå tills det svalnar.
Koka upp vatten, ättika, honung, salt och låt svalna. Lägg ner rödlöken, sätt på lock och låt stå tills det svalnar.