Danska Smörrebröd

 
Ett sätt att bli av med kvarvarande mat från Julbordet är att göra lite Danska smörrebröd till lunch, Brunch eller kvällsmackan.
Här på ett surdegsbröd med crispsallad i botten, tunnskivad skinka, grillad sparris, cocktailtomater, cornichons, picklad rödlök, persilja och dansk remouladsås.
 
Dansk Remouladsås
2 dl Majonäs
1 dl Gräddfil
1 Pickles på burk
saften från en halv pressad citron
3 tsk Curry
s/p
 
Hacka eller kör picklesen i mixer grovt. Blanda till alla ingredienser och vänd ner picleshacket.
 
Picklad rödlök
 
3 dl vatten
1 dl 12% ättikssprit
1 dl honung
lite salt
2 stora rödlökar
Skär rödlöken i tunna skivor
Koka upp vatten, ättika, honung, salt och låt svalna. Lägg ner rödlöken, sätt på lock och låt stå tills det svalnar.
 
 

Kommentera inlägget här :