Kumminrostad mandelpotatis med rökt lax, sikrom och räkor

 
Det här är rena Festpotatisen, perfekt som bjudmat eller som en förrätt och gott så in i bomben !
 
10 stora mandelpotatisar delade på längden
1½ tsk kumminfrön
½ dl olivolja
s/p
 
Stöt kumminfröna lite i en mortel.
Lägg potatisarna på en plåt med kryddor och olja, rosta i ugn.
 
Ört & citroncreme
 
2 citroner zesten och saften + lite zest av en 3:e citron för garnering
1 dl vatten
1 tsk salt
 
Zesta citronerna och spara saften i en skål för sig, lägg zesten, vatten och salt i en gryta och låt sjuda tills 2 msk återstår, ställ åt sidan och låt svalna.
Slå på 2 msk av citronjuicen när det har svalnat.
 
1½ dl vispad creme fraiche
1 msk mortlad färsk dill
1 msk mortlad färsk koriander
 
Lägg örterna i en mortel med några droppar olivolja, mortla tills det blir lite mosigt.
Blanda sen örterna med creme fraichen och det avsvalnade citronkoket, smaka av svartpeppar.
 
Lägg det färdiga något avsvalnade potatisarna på ett snyggt fat, lägg på ca:1 msk av creme fraicheröran, en liten slice rökt lax, en handskalad räka, 1 tsk sikrom eller Kalixlöjrom, lite av citronzesten och till sist en liten dillvippa.
Servera med ett glas mousserat vin.
 
Skål och Gott nytt år !
 

Kommentarer :

#1: Lotta

Jag hade förmånen att få smaka igår kväll. Fantastiskt gott!!!

Svar: Tack ! Det var trevligt att få bjuda :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :