Ofta är det enkla så gott och det var det nu. Stek en köttbit, riv lite potatis, stek till en råraka, gör en pesto på surkål och vips så har du fått ihop en enkel lyxig förrätt/smårätt. Svårare än så är det inte.
Receptet är för 4 personer
4X80g oxfilé
Salt
Svartpeppar
Olja
Krydda filén och stek hastig i olja på båda sidorna.
Råraka
400g riven potatis
4g salt
4g salt
1tsk grovmalen svart peppar
Olja
Olja
Blanda potatisen med salt och peppar. stek på medelvärme tills den får fin färg på båda sidorna.
Surkålspesto
250g surkål
80g pinjenötter
250g surkål
80g pinjenötter
2st klyftor vitlök
Basilkablad från 1st kruka
60g riven västerbottensost
1dl olivolja
Salt
Svart peppar
Lägg alla ingredienserna förutom salt och peppar i en blender, mixa slät och smaka av med salt och peppar.