Tortilla Española

 
 
Idag går en tävling av stapeln som heter Laxfjället runt här i Tärnaby.Det är en längdskidstävling i klassisk stil som min svärson Henrik ska delta i, så nu håller vi tummarna för honom.
Bjuder på ett recept på Tortilla Espanola som passar till det mesta och är otroligt gott.
 

Tortilla Española

8 potatisar
2 gul lök
1 dl olivolja
5 ägg
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar

Skala och Skiva potatisen i tunna skivor. Skala och tunnskiva löken. Hetta upp oljan i pannan och mjukstek löken utan att den tar färg och tillsätt sedan potatisen. Bryn försiktigt ca 4-5 minuter. Häll av allt i ett durkslag så överflödig olja rinner av. Vispa ihop äggen med salt & peppar. Lägg tillbaka potatisblandningen i pannan och häll äggen över. Stek på mycket svag värme tills tortillan stelnar och potatisen mjuknar. Lägg en tallrik över pannan och vänd den, stek tortillan på andra sidan så den får färg.

Skär i lagomt stora bitar och servera med en god lufttorkad skinka och lite grönt.

 

Kommentarer :

#1: Marja-Liisa Huuhtanen

Annars bra men jag äter inte potatis.

skriven

Kommentera inlägget här :