Jag föredrar att torrubba hel kyckling när jag ska grilla därför att när man använder olja och marinader så är det lätt att det börjar brinna och skinnet blir bränt. Jag torrubbade med Spicemasters fajitakrydda som är fri från salt, socker och andra tillsatser. Jag placerade den hela kycklingen på en kycklinghållare och grillade tills kycklingen fått 82 grader in vid lårbenet.
Rösti
600 g potatis
3 stora morötter
100 g gröna frysta ärtor
100g babyspenat
4 st ägg
50g fetaost
½ tsk dijonsenap
½ pressad citron
1 dl olivolja
S/p
Skala och riv potatis och morötter i en skål, häll på en matsked salt, blanda runt och låt stå 5 minuter.
Under tiden, koka de gröna ärtorna ca:1 min. och gör vinegretten på dijonsenapen, citronen och ½ dl olivolja, salt och peppar efter smak.
När ärtorna har svalnat lite så blanda dom i vinegretten.
Krama ur överflödig vätska från den rivna potatisen/morötterna, blanda sedan ner ½ dl olivolja, klicka ut mindre röstikakor på en ugnsplåt (allt ryms på en plåt)
Låt gå i ugn på 180 grader i ca: 35 minuter eller tills de har fått en fin rostad färg.
När röstin har svalnat av lite så smula på fetaosten och lägg på babyspenaten, till sist på med ärtorna i vinegretten, vill man ha lite strimlad rödlök så kan man ta det också.
Avsluta med att lägga på pocherade ägg.
Pocherade ägg
Att pochera ägg är ett av de snabbaste och enklaste sätten att tillreda ägg med finess! Ett tips är att använda riktigt färska ägg. Då är vitan fastare och ägget håller lättare ihop under pocheringen
Fyll en stor kastrull med vatten. Lägg till en nypa salt och en skvätt vinäger. Värm vattnet så att det sjuder/kokar lätt. Knäck ett ägg på ett fat och tippa försiktigt över i det sjudande vattnet. Använd en äggklocka för bästa resultat.
3 minuter för en rinnande äggula
4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula.
Lägg försiktigt över ägget på en bit hushållspapper för att ta bort överskottsvatten.
Gör en god sommarsallad till maten och ta den sallad du tycker bäst om.
Somrig Salladsvinegrette
1 tsk korianderfrön
1 tsk kumminfrön
1 tsk fänkålsfrön
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Rosta fröna i en torr stekpanna i ett par minuter, blanda alla ingredienserna och vispa en stund.
Dressa salladen med vinegretten.
Super mumsigt :D
skriven