Jag tycker det är väldigt roligt att laga vegetariskt med något kött som tillbehör samt att det är ju enkelt för de som vill äta helvegetariskt då utesluter man bara tillbehöret. Vi lagade linsbiffar med hummus som jag smaksatte med rostade fänkålsfrön.
Tillbehöret blev parmachips.
Blendern fungerar helt fantastiskt till de rätter vi har lagat och imorgon kommer det sista tävlingstestet i form av en Dessert så glöm inte att titta in då !
Linsbiffar
400g röda linser
200g bulgur
3st ägg
2dl riven mozzarella
2tsk tahini
1tsk sambal oelek
1st vitlöksklyfta
6st strimlade basilikablad
2tsk salt
2msk fiberhusk
Några drag svartpeppar
Koka linserna i 10 minuter häll av i en sil och skölj med vatten och låt rinna av.
Koka bulgurn i 12 minuter och rinna av i en sil.
Lägg linserna i blendern tillsammans med ägg, vitlök, sambal, tahini,
fiberhusk, salt, peppar och kör smoothieprogrammet.
Blanda med de övriga ingredienserna. Forma små biffar med blöta händer. Stek i olivolja på medelhög värme tills de får en fin färg. Lyft över på en plåt och baka av i ugnen på 150 grader i 10 minuter.
Vill han ha lite fastare biffar så blandar du ner 1dl ströbröd.
Hummus med rostade fänkålsfrön
1st burk kikärtor (400g)
2st vitlöksklyftor
2tsk sambal oelek
1tsk spiskummin
1tsk rostade fänkålsfrön
2msk pressad lime
3msk olivolja
1msk tahini
Salt
Svartpeppar
Parmachips
8st skivor parmaskinka
Lägg skivorna på bakplåtspapper och baka av i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Låt svalna på ett hushållspapper.
Skölj kikärtorna och låt rinna av i en sil. Häll ner i blendern tillsammans med de övriga ingredienserna. Kör programmet smoothie, smaka av med salt och peppar.
Servera med smörfrästa vårprimörer och Parmachips.
gott :D
skriven