
Frökex går att experimentera med ganska friskt speciellt när det kommer till kryddning/smaksättning, prova er fram, det ska mycket till innan man misslyckas.
Soppa är så himla gott när man gör det från grunden och även då väldigt enkelt och snabbt tillagat, sluta köp dom förkastliga pulversopporna som bara innehåller en massa E-nummer, socker och transfetter och börja göra era egna, börja med den här, busenkelt !
Blomkålsssoppa
1st blomkålshuvud
5dl vispgrädde
5 dl vatten
50g smör
1dl strimlad purjolök
Salt och peppar.
Skär blomkålen i mindre buketter. Bryn smöret lätt och lägg ner blomkålen och stek dem tills de får en gyllene färg. Slå på vattnet, purjolöken och låt koka tills det blir mjukt. Mixa slät med en mixerstav och slå på grädden. Låt det sjuda sakta tills den får en lagom konsistens och smaka av med salt och peppar och eventuellt syra upp soppan med lite creme fraiche i slutet.
Frökex
1½dl mandelmjöl
1dl chiafrön
1dl sesamfrön
1dl linfrön
1dl solrosfrön
1dl krossade valnötter
1tsk fiberhusk
15 kvarndrag med Chili explosion från Santa maria
½tsk gurkmeja
2tsk persillade från LCHF Butiken
2krm salt
½dl olivolja
2½dl kokande vatten
Blanda alla torra råvarorna med oljan, häll på det kokande vattnet och blanda tills de svällt lite. Kavla ut mellan två bakplåtspapper, ta bort det översta pappret och skär i rutor med en kniv eller pizza slicer, grädda i ugnen på 160 grader i 60 minuter.
Fröknäcke är så gott!
skriven