


Genom att fylla kycklingfiléerna och linda dem med parmaskinka så får man en väldigt saftig och smakrik filé.
Servera med haricoverts och en fyllig tomatsås.
Receptet är för 5 personer
Mozzarellafylld prosciuttolindad kycklingfilé
5st färska kycklingfiléer
1st paket med buffelmozzarella
1st paket med buffelmozzarella
5st skivor parmaskinka
15st färska basilikablad
Salt
Svartpeppar från kvarn
Skär ett snitt på längden av filéerna men inte igenom. Vik ut och banka ut lite med en köttbank. Lägg ut 5st plastfolie bitar på en bänk och lägg på parmaskinkan. lägg kycklingfiléerna på skinkan, krydda med salt och peppar. Fördela mozzarellan jämt i strimlor, till sist 3st basilikablad på varje. Rulla ihop hårt till rullar och baka av dem i ugnen på 75 grader i 20 minuter så de stannar i sin form. Ta bort plastfoliet och stek i en god olivolja tills filéerna får en kärntem på 72 grader.
Tomatsås
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1msk kalvfond
Salt och svartpeppar
Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Salt och svartpeppar
Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
mums
skriven