Ett år med våra delikatesser och det firar vi med en Jubileumskorv !

 
Den 16 maj var det ett år sedan våran fjälldeli med korvar hamande i butiksdiskarna. Mycket har hänt under året, vi vann guld på SM i mathanverk med våran Tärna Saucisse som verkligen har blivit en storsäljare.
Nytt charkök blev klart i veckan där vi kommer att producera många goda mathantverk. Vår senaste produkt i familjen korvar blev en med västerbottensost och alspånsrökt bacon som redan efter en vecka verkar bli en succé. 
Vi grillade den på indirekt värme tills den fick en kärntemp på 62 grader, till det serverades en Tortilla Española, dijonaise och stekta grönsaker.
 

Tortilla Española

8 potatisar
2 gul lök
1 dl olivolja
5 ägg
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar

Skala och Skiva potatisen i tunna skivor. Skala och tunnskiva löken. Hetta upp oljan i pannan och mjukstek löken utan att den tar färg och tillsätt sedan potatisen. Bryn försiktigt ca 4-5 minuter. Häll av allt i ett durkslag så överflödig olja rinner av. Vispa ihop äggen med salt & peppar. Lägg tillbaka potatisblandningen i pannan och häll äggen över. Stek på mycket svag värme tills tortillan stelnar och potatisen mjuknar. Lägg en tallrik över pannan och vänd den, stek tortillan på andra sidan så den får färg.

Dijonnaise provencale

1st äggula
½dl olivolja
½dl rapsolja
1st finhackad vitlöksklyfta
2tsk Maille dijon provencale
S/p

Vispa äggulan med dijonen och vitlöken tills det blir krämigt. Tillsätt oljorna i tunn stråle under kraftig vispning. Smaka av med s/p

 

Kommentera inlägget här :