Fantastiskt gott att grilla grönt !

Grillad potatis, smör & honungsstekta rädisor, Parmalindad grillad halloumi. 
 
Grillade päron med rostade valnötter och hyvlad parmesanost.
 
Grillad fänkål, morot, sparris, zuccini, rostade pinjenötter och mozzarella på en salladsbädd.
 
 
Ofta har man grönsaker som tillbehör till köttet men här blev det tvärtom, grönsaker i fokus och köttet i form av parmaskinka som tillbehör. När man lagar vegetarisk är det viktigt att lyfta fram smakerna i form av kryddning eller som här att man grillar grönsakerna och dressar med en god olivolja, lite fling salt och nymald svartpeppar.
 
Jag grillade fänkål, späda morötter, sparris, päron, zuccini och potatis och servera med smör och honungs stekta rädisor. De grillade päronen la jag på en rocculabädd ströde över rostade valnöter och hyvlad parmesanost. De andra grillade grönsakerna lades på en bädd av ruccula och toppades med rostade pinjenötter och mozzarella tillsammans med grillad halloumi som virades in i parmaskinka, grillad potatis och smör och honugstekt potatis. Lägg upp på fat rippla över en god olivolja, krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera med en hemslagen Hollandaise.
 
Hollandaisesås
150 g smör
2 äggulor
1 tsk pressad citronsaft
2-3 msk vatten
salt
malen vitpeppar

Smält smöret på svag värme utan att det bryns. Blanda äggulor, citron och vatten i en kastrull, ej av aluminium. Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaksätt med salt och peppar.

Kommentarer :

#1: ɑ n n i k ɑ

Mumsigt :D

skriven
#2: Astrid

Det ser helt fantastiskt ut!

skriven

Kommentera inlägget här :